God smörgåstårta

Först bakar du brödet enligt nedan i en långplåt

Botten – 4 st

6 ägg

2 ¼ dl kesella

2,5 dl mandelmjöl

4 msk Fiberfin

4 msk fiberhusk

8 msk olivolja

4 tsk bakpulver

2 tsk salt

1 tsk vallmofrön

Vispa ägget poröst. Tillsätt sedan olja och creme fraiche. Blanda de torra ingredienserna väl och vispa ner i smeten. Bred ut smeten på en långplåt och grädda i 150° i ca 15 min.

När jag bakade brödet använde jag bara halva brödet till smörgåstårtan och halva som ett frukostbröd och då hade jag lite vallmo på.

Dela brödet och bred på fyllning 1 och lägg på salladsblad. Lägg på den andra brödskivan och lägg på fyllning 2. Dekorera med dillkvistar, rökt lax, räkor, sikrom och gurkskivor.

Fyllning 1

3 kokta ägg, hackade

½ dl majonnäs

100 g Philadelfiaost

Salt och svartpeppar

Fyllning 2

200 g rökt skinka, finhackad

100 g philadelfiaost

½ dl mjonnäs

2 msk hackad dill

Salt och svartpeppar