Smaksätt kolsyrade vatten med citronessens

Antagligen finns det ingen mer klassisk smak i kolsyrat vatten som citron. Aromhusets Citron skänker vattnet fräsch smak av denna syrliga frukt som dessutom kan användas i allting från matlagning till te. Citron blandas också med fördel med andra smaker, för att t ex balansera upp sötma.

Citron är en smak vi använder till enormt mycket. Länge har vi låtit några citrondroppar samt skivor friska upp vårt vatten och lemonaden var en av de allra första läsksorterna. Man har kokt saft på citron och socker, också gjort marmelad, te och godsaker på denna syrliga frukt sedan urminnes tider.

När det gäller smaksatt kolsyrade drycker så var citronen först även där. I utlandet, där detta koncept inte är speciellt utspritt är det på flera ställen den enda smaken man kan finna på kolsyrat vatten.
Det finns 16 skilda smakessenser givetvis inkluderat Citron på marknaden. Få smaker är så uppfriskande samt uppskattade, och dessutom variationsrika. Man kan ha Citron i allt från grädde till te alternativt matlagning, endast fantasin sätter stopp. Citron funkar dessutom mycket bra tillsammans med andra smaker. Ihop med syrliga bär skapar den extra syrlighet och tillsammans med söta frukter skapar den en skön balans.

Vi dricker idag mer smaksatt kolsyrat vatten än naturellt och industrin är mäktig. Vi tvingas dricka vatten därför att må bra och vi svenskar har insett att det är både godare samt lättare att få i sig dagsransonen om den innehåller festliga bubblor och goda smaker. Det smaksatta kolsyrade vattnet var ett efterlängtat alternativ till de sötsliskiga läskedryckerna.

Essenser innehåller inget socker, inga färgämnen samt inget sötningsmedel. Man slipper alltså dålig bismak, oro för vikt och hälsa och kan njuta av goda smaker, doserade efter egna önskemål utan dåligt samvete. Doseringen är enkel och görs med hjälp av smakflaskans egen kapsyl alternativt med doseringspipett.
Man rekommenderar att man testar att dosera 2 ml essens till varje liter vatten. Då ska man få en smak som är tydligare än det man hittar bland de smaksatta kolsyrade dryckerna i butik. Gillar man klen smak så doserar man mindre, och vill man ha rikare smak så tar man i en aning mer. Essenserna är högkoncentrerade och var flaska rymmer 30 ml.

Allt fler väljer att kolsyra sitt eget vatten därför att undfly släpa litervis med vatten från affären och essenser fungerar precis lika bra i hemkolsyrat vatten som butiksköpt. Just Citron är en klassiker som definitivt kommer att uppskattas.