Sockerfria essenser för kolsyrat vatten – barnens favorit!

Kola är en sedan länge omtyckt smak på godsaker och brukar vara extra omtyckt bland barn. Det finns idag många annorlunda typer av kola, men klassikern är honungsfärgad, jättesöt och aningen seg i konsistensen. Idag är det vanligt med chokladkola och att ha en aning seg kola som hjärta i hårda karameller.

Kola är smakligt som smaksättning, kolasås på glass är sedan flera år tillbaka en riktig klassiker och vem blev inte bjuden på kolor hos hemma hos mormor som liten? Idag är Dumlekola en av de populäraste sorterna, med ett tunt lager choklad runt själva kolan. Dumlekolor har mjuk kola inuti medan Dumleklubbor har ett hjärta av seg kola, smaken är ljuvligt söt och hör barndomen till.

Toffee Kola för kolsyrat vatten är en av smakerna som är särskilt framtagna åt barnen. Smaken påminner mycket om Dumle, men saknar både socker och sötninsämnen. Trots detta är Toffee Kola söt i smaken, mjuk, vänlig samt allmänt tilldragande för unga smaklökar. Vill man erbjuda sina barn ett gott samt sött alternativ till vanligt trist vatten är Toffee Kola i lite festligt bubbelvatten ett utmärkt val. Barnen älskar smaken av kola samt känslan av busiga bubblor på tungan.

Doseringsmåtten är 2 ml essens per liter vatten, men vill man ha mer smak så går det fint att ha i så mycket man vill. Den rekommenderade doseringen ger vattnet aningen mer smak än det man finner i det färdigsmaksatta vattnet i butik. Man kan blanda Aromhusets essenser med varandra samt skapa nya, intressanta smaker, Toffee Kola är t ex jättegott tillsammans med Vanilj eller Banan!

Det finns 16 annorlunda smaker på marknaden bland essenser och de är speciellt framtagna åt smaksättning av kolsyrat vatten. Vi dricker mer och mer smaksatt kolsyrat vatten men literpriset är väldigt högt. Därutöver är det synd att man ska behöva bidra till miljövådliga transporter samt släpa tunga flaskor fyllda med vatten med sig hem alltid man är och handlar när man har så fräscht och friskt vatten hemma i kranen. Vi gör det dock utan att gnälla, för vi vill ha våra lätt smaksatta bubblor.

Man kan dock investera i en egen kolsyremaskin, de är inte särskilt dyra idag. Essenser funkar lika fint i köpt kolsyrat vatten som i hemkolsyrat, men framställer man allt hemma så sparar man både tid, energi och pengar – för att inte tala om vilken insats man gör för miljön. Man slipper även ängslas för onödigt socker samt andra tveksamma tillsatser utan att behöva göra avkall på härlig smak.

Toffee Kola essenser är inte enbart härlig att ha i sitt sprakande bubbelvatten utan också en festlig tillsats i t ex grädde alternativt hemgjord glass. När man bakar en tårta kan det vara smaskigt att ha lite smak av Dumle i vaniljkrämen alternativt varför inte i grädden som täcker själva tårtan? Man får testa sig fram lite vad gäller dosering, men en liten måttstock är ca en kapsyl per deciliter grädde. Då får man fyllig smak utan att den blir för dominant.