Bokrecension: Det är bara att springa

Vem är Petra Månström bakom Maratonbloggen?

Petra Månström är journalist med inriktning på träning och hälsa. Hon arbetar på Svenska Dagbladet. Sedan 2009 driver hon Maratonbloggen på SvD.se, som är en av landets största löparbloggar. Hon har nyligen också startat en podcast som heter Maratonpodden, som är jag varmt kan rekommendera, där hon intervjuvar massvis med kända tränings- och löparprofiler.

Vad är det för typ av bok?

Det här är en bok för dig som går i tankarna att börja med löpning eller som kanske precis har börjat och fastnat för det. Det är en inspirationsbok bestående av läsvärda inlägg från Maratonbloggen, intervjuer med bland annat kända löparprofiler såsom Anders Szalkai, Evy Palm och Kjell-Erik Ståhl samt massvis med tips hur du konkret kan förbättra din löpning.

Hur är boken uppbyggd ?


Boken tar på ett lättsamt och humoristiskt sätt upp Petras egna erfarenheter från sina olika maratonlopp till när hon tog sig an Ångaloppet, ett lopp där man både simmar och springer från ö till ö. Citatet som Har någon släppt ner mig i ett avsnitt av Baywatch eller är det här på riktigt? inför starten av Ångaloppet 2013 gör boken underhållande att läsa. Intervjuerna med de kända löparprofilerna som Evy Palm som vunnit Göteborgsvarvet, Tjejmilen och Stockholm Marathon ger en inblick i hur dessa profiler tänker kring träning och hälsa och de har ger läsaren och annan tankeställare. Det är fina illustrationer och inspirerande bilder och tydliga listor vilket gör boken lättläst!