Först bakar du brödet enligt nedan i en långplåt
Botten – 4 st
6 ägg
2 ¼ dl kesella
2,5 dl mandelmjöl
4 msk Fiberfin
4 msk fiberhusk
8 msk olivolja
4 tsk bakpulver
2 tsk salt
1 tsk vallmofrön
Vispa ägget poröst. Tillsätt sedan olja och creme fraiche. Blanda de torra ingredienserna väl och vispa ner i smeten. Bred ut smeten på en långplåt och grädda i 150° i ca 15 min.
När jag bakade brödet använde jag bara halva brödet till smörgåstårtan och halva som ett frukostbröd och då hade jag lite vallmo på.
Dela brödet och bred på fyllning 1 och lägg på salladsblad. Lägg på den andra brödskivan och lägg på fyllning 2. Dekorera med dillkvistar, rökt lax, räkor, sikrom och gurkskivor.
Fyllning 1
3 kokta ägg, hackade
½ dl majonnäs
100 g Philadelfiaost
Salt och svartpeppar
Fyllning 2
200 g rökt skinka, finhackad
100 g philadelfiaost
½ dl mjonnäs
2 msk hackad dill
Salt och svartpeppar