Kropp ben värker och huvudet e helt slut

Hela jag e trött…. Kropp ben värker och huvudet e helt slut .. Men hade en kul dag igår .. Tog mycket energi men fick mycket energi oxå .. Tack mina goa vänner och gubbe för gårdagen i Bjurhovda / Västerås.

Hjälpmedel

Underbart att det finns hemsidor som http://www.reumashop.se/sv/

Varför måste denna värken drabba just mig?.
Har precis beställt även lite kosttillskott för reumatiker som jag hoppas underlättar och minskar min smärta.

Har fått hem en hel del hjälpmedel, 4 st inom kort tid .. När kommer nästa då ?
Inväntar det bästa av allt för min värkande kropp, en skönt avlastande tempurmadrass som underlättar för mina leder.

 

Det finns inga magiska ord att säga till någon med kronisk smärta, men det finns saker man kan säga som kan få drabbade att känna att de får stöd och förståelse – och det är mycket värt.

“Du ser ut att må bra, men hur känner du dig?”
“Jag ska till affären. Behöver du något?”
“Jag kan inte föreställa mig hur svårt det är för dig, men du ser ut att hantera det bra och jag tycker du är stark”.
“Jag önskar att jag kunde hjälpa dig att lindra smärtan, men det kan jag inte. Men jag kan lyssna”.
“Må inte dåligt för att du måste ställa in, jag förstår och hoppas att vi kan ses när du mår bättre”.
“Jag hoppas du mår bättre snart”.

Det finns en del saker du bör undvika att säga till någon som lider av fibromyalgi eller reumatism och många av kommentarerna har att göra med problemet att det är en ”osynlig” sjukdom – dvs. du kan inte fysiskt se symptomen. Någon som lider av fibromyalgi vill inte höra:

”Men du ser ju inte sjuk ut”
”Du har nog bara en dålig dag”
”Du inbillar dig bara”
”Du ska se att det går över”
”Men så illa kan det väl ända inte vara”
”Försök att ha en mer positiv inställning”
”Det måste vara härligt att vara ledig”
”Det hade kunnat vara värre”
”Försök att komma ut lite mer, så blir det säkert bättre”

Nä hä .. dags att göra sig i ordning och bege sig om en stund mot bussen .. fått sjukresekort men tänkte inte använda d mer än nödvändigt .. och nu är d sol ute med så jag tar en sakta promis till hållplatsen.. Smärtskolan nästa .. ser verkligen fram emot att träffa alla igen som är där och boosta lite energi…