Yoga loss i Veckan

Allmänt trött, stel och mestadels stillasittande? Vill du också få lite extra power i vardagen?
Då är Yoga lösningen för dig!
Nedan listar vi 5 anledningar till varför du bör börja med solhälsningar och Yoga idag!

1. Du bygger Balans: Det är inte ofta i sin vanliga gymrutin du lägger in balans övningar eller hur? Då är yoga perfekt då man får jobba mycket med sin balans.
2. Du får en kraftfull stabilitet i hela kroppen: Som du inte får om du bara köra maskiner eller andra styrkeövningar på gymmet. Du aktiverar med andra ord hela kroppen!
3. Du bygger en stark core muskulatur: Det är det absolut viktigaste att jobba på för att dels kunna lyfta tyngre, löpa effektivet. Och en bonus är att du får en riktig fin hållning.
4. Du återhämtar dig från dina andra träningspass snabbare: Visst låter det konstigt? Men om du kör riktigt högintensivt flera dagar i veckan så dras musklerna ihop. Yoga tänjer då ut musklerna igen och låter de återhämta sig!
5. Du blir vigare: Alla vill vi vara lite vigare och flexibla i vardagen. Du förebygger ont i nacken, ryggen och axlarna något man annars lätt brukar få om man har ett stillasittande jobb.
yoga


Så hur kommer du då igång?
En bra idé är att först prova på lite i lugn och ro hemma. Vi sökte lite på Youtube för pass för yoga nybörjare och vi hittade flera bra videos med instruktioner här är en länk till en av dem:
Yoga for Complete Beginners Yoga Class 20 Minutes

Om du väljer att yoga hemma kan det vara bra om du har ett bra underlag att utföra yogan på. De flesta använder en yogamatta, en tunn liten matta som är lätt att rulla ihop och ger stabilitet och balans till dina yoga övningar.
Hitta även bekväma kläder att utföra de olika positionerna i. Det ska gå bra att böja sig och inte sitta allt för tight runt kroppen.
Hoppas att du också fastnar för yoga och att du blivit inspirerar av de ovanstående punkterna som vi listade!